Pater Stefan Ansinger

Zondag 20 oktober: Pater Stefan Ansinger te gast tijdens ‘Michaëlzondag’ in Herten.

Net zoals voorgaande jaren staat in Herten ook dit seizoen elke derde zondag van de maand in het teken van ‘Michaëlzondag’: Tijdens de Eucharistieviering van 10.00 uur wordt er extra aandacht besteed aan kinderen en gezinnen. Na afloop van deze H. Mis volgt een maandelijks wisselend programma. Als afsluiting is er gelegenheid elkaar informeel te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Het thema dit seizoen is “Jaar van het gebed”.

Aanstaande zondag (20 oktober) is pater Stefan Ansinger gastspreker en tevens hoofdcelebrant tijdens de H. Mis.
Pater Stefan Ansinger O.P. (1994), opgegroeid in een katholiek gezin in Venray, werd afgelopen juni tot priester gewijd. Hij koos voor een leven als Dominicaan, aangetrokken door de combinatie van actieve apostolische dienst en een sterk gemeenschapsleven, gevoed door contemplatie. Ansinger deed zijn noviciaat in Cambridge (Engeland) en studeerde vijf jaar theologie en filosofie aan de universiteit in Fribourg (Zwitserland). Sinds 2024 is Ansinger terug in Nederland waar hij in Rotterdam zijn prediking online en offline voortzet.

In Herten zal pater Ansinger enthousiast vertellen over zijn roeping tot de Dominicaanse orde, zijn priesterroeping, en over het gebedsleven in het huis van zijn orde van Dominicanen. Het programma is voor iedereen vrij toegankelijk. Van harte welkom!